Csillagfény – Kortárs kóruszenei találkozó és CD-keresztelő

Az előző CD-nk (Csillagvirág) sikerén felbuzdulva még tavaly, 2017-ben gondoltunk egy merészet, hogy kiadjunk egy karácsonyi dalokat tartalmazó hanghordozót.

Sándor Zsuzsanna elnökünk által sikeresen pályáztunk a kormányhivatalnál, így, ha kimerítő munkának is néztünk elébe, tudtuk, hogy csodálatos végeredménye lesz.

A karácsonyi albumon szereplő dalokat két időpontban vettük fel, mégpedig 2017 őszén a pogrányi templomban és az alsóbodoki kultúrházban. Ezúton köszönjük a pogrányi egyházközségnek és az alsóbodoki önkormányzatnak, hogy rendelkezésünkre bocsátották a termeket.

Nem utolsó sorban pedig köszönettel tartozunk Csáky Antal karnagyunknak, aki fáradtságot nem kímélve próbálta belőlünk a legjobbat kihozni. Természetesen köszönet illeti a kórus tagjait is, hiszen a rendszeres pénteki próbákon kívül két teljes szombati napjukat áldozták fel a cél érdekében.

A Csillagfény címet viselő CD ugyan még 2018 januárjában jelent meg, azonban szerettük volna méltó körülmények között, méghozzá egy kóruszenei találkozó keretén belül a nyilvánosság elé tárni és megkeresztelni. Erre advent előestéjén, 2018. december 1-jén 17 órai kezdettel kerül sor a koloni templomban, ahol vendégeink lesznek a berencsi Fidelitas, az ipolysági Musica Aurea Vegyeskar és a rimaszombati Blaha Lujza Vegyeskar. A hangversenyt követően a karácsonyi ajándéknak is tökéletes Csillagfényt természetesen a kedves érdeklődők rendelkezésére bocsátjuk.

 

Mindenkit sok szeretettel várunk!

 

Szervezők: Kolon Község, Élő Zoboralja Polgári Társulás, Vinum de Colon, Zobor Hangja Vegyeskar

 

A rendezvény létrejöttét a Nyitra Megyei Önkormányzat támogatja.

plagat final

Zanechajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude publikovaná.


*